urunkat86.jpg
 

Davlumbaz Söndürme

 

Davlumbaz Söndürme Sistemi
Davlumbaz_Sondurme.jpgBüyük mutfaklarda yemek hazırlamak için büyük miktarlarda kızgın yağ ve gaz kullanmak gerekir. Kullanılan bu yağlar ve gazlar yüksek oranda yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Mutfaklarda birçok yangının ortaya çıkma nedeni kızgın yağlı fritözler, tavalar ve aşırı ısınmış emniyetsiz ızgara kaplarıdır. 350 ‘C sıcaklığa çok çabuk ulaşan yağ, bu sıcaklıkta ateş alır ve yanar. Yağ yangınları çok hızlı bir şekilde yayılır. Birçok durumda alevler yangın başladıktan 30 saniye sonra 2 metre yüksekliğe ulaşır.
Bu yangınları su ile engellemeye çalışmak, zarar verici yağ patlamalarına neden olur. Özet olarak, mutfak yangınlarına sadece geliştirilmiş otomatik söndürücüler ile mücadele etmek doğru olur. Bu tür yangın söndürme sistemleri, söndürme maddesini donanım üzerindeki hassas nozullar vasıtasıyla püskürtür ve yağın yada gazın üstünde engelleyici bir katman meydana getirir, bu katmanda yangının oksijen ile temasını keserek bir boğma metodu gerçekleştirir. 

Yangın Yönetmeliğine göre Davlumbaz Söndürme Sisteminin zorunlu olduğu mutfaklar:

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ⇒ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM ⇒ Mutfaklar, Çay Ocakları, Sobalar ve Bacalar ⇒ Mutfaklar ve çay ocakları ⇒ MADDE 57- (1) Konutlar hariç olmak üzere, alışveriş merkezleri, yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ve yemek fabrikaları ile bir anda 100'den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılması ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama, gaz kesme ve uyarı tesisatının kurulması şarttır.  

 KITCHEN.jpg

FM200 Gazlı Söndürme
Davlumbaz Söndürme
Sprinkler Sulu Söndürme
Tüm Hakları Saklıdır © 1992 -2013 AE Bina Teknolojileri
Tasarım Ankara Rehberi  | Yayınlama Ankara Hosting